Jaarcursus Mediteren

 

Bestemd voor

Iedereen die meditatie tot een onderdeel van zijn/haar leven wil maken en hierbij graag begeleid wil worden.

 

Jouw voordelen

Aansluitend op de Stoomcursus werk je verder aan het ontwikkelen van je vermogen om je gedachten en emoties meer van een afstand te bekijken, zonder er meteen een etiket (oordeel) op te plakken of erin op te gaan. Resultaat: je wordt vriendelijker en gelukkiger.

 

Cursusduur

6 lessen (verdeeld over het jaar)

 

 

Als je ooit een tijdje hebt gemediteerd weet je dat mediteren leidt tot meer geluk en vriendelijkheid. Maar in de praktijk is het vaak moeilijk om tijd en enthousiasme te vinden om regelmatig te mediteren. En als dat wel lukt, blijkt het vaak moeilijk om de resultaten van het mediteren ook toe te passen in het dagelijkse leven en in emotioneel lastige situaties.

 

Helicopter view

Doel van de Jaarcursus is het (verder) ontwikkelen van je vermogen om je gedachten en emoties meer van een afstand te bekijken, zonder er meteen een etiket (oordeel) op te plakken of erin op te gaan. Je leert - op een open en milde wijze - te antwoorden i.p.v. onmiddellijk te reageren. Dit helpt je om te gaan met de ups en down die bij het leven horen.

 

Lessen met inhoud

Tijdens de Jaarcursus staat elke les een onderwerp en een daarbij behorende meditatietechniek centraal. Een greep uit het aanbod:

  • Stress en keuzes maken
  • Hoe kom ik van mijn slechte gewoontes af? Bijvoorbeeld: roken, te veel eten/snoepen, veelvuldig Facebook-pagina checken etc.
  • Mindfulness - bewuste aandacht voor het denken, voelen en doen
  • Compassie: voor anderen en voor jezelf
  • Loopmeditatie - mediteren in de natuur

 

Regelmatig doen

Regelmatig mediteren heeft een blijvend positief effect op de kwaliteit van je leven. De Hoofdacademie helpt je de regelmaat van meditatie in je dagelijkse leven in te bouwen. Als je de cursus hebt afgerond, ben je klaar om het geleerde effectief in de praktijk te brengen. Met duurzaam resultaat.

 

Kennismakingsgesprek

Aanmelden voor de Jaarcursus doe je via het inschrijfformulier. Als je eerst een kennismakinsgesprek wilt kun je dat op het formulier (onderaan bij "Opmerkingen") aangeven.

 

 

 

Alle lessen worden een-op-een gegeven. Hierdoor kan de inhoud van de Jaarcursus zo goed mogelijk afgestemd worden op jouw persoonlijke wensen/doelen. Bijkomend voordeel is dat je de lessen kunt plannen op tijdstippen die jou het best uitkomen.

Lesduur: ca. 60 minuten

Lestijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur - 21.00 uur.

 

 

Inschrijven voor de Jaarcursus


Heb je vragen? Bel gerust
06 44 925 768 of mail even met eric@hoofdacademie.nl
Wil je teruggebeld worden? Klik hier >