Verdiepingscursus Mediteren

 

Bestemd voor

Mensen die het leuk vinden om persoonlijk te groeien.

 

Jouw voordelen

Je leert de resultaten van het mediteren toe te passen in het dagelijkse leven en in emotioneel lastige situaties. Daardoor wordt je denken flexibeler, vergroot je je potentieel en gevoel van geluk en heb je minder last van je eigen verwrongen, verkrampte gedachten.

 

Cursusduur

6 lessen (verdeeld over het jaar)

 

 

Het is voor jou duidelijk wat de voordelen van dagelijkse meditatie zijn. Het heeft je al veel opgeleverd. Meer rust in het hoofd, een iets minder kort lontje, meer relativeren, helderder denken, meer creativiteit, beter slapen, etc. Misschien zijn er periodes geweest dat je even niet zo gemotiveerd was om op het kussentje plaats te nemen, maar uiteindelijk pikte je het mediteren weer op. Gewoon omdat het in je systeem zit.

 

Meer inzicht

Als we louter zoeken naar plezier en genot en daarnaast vaak weglopen van pijnlijke situaties, worden we niet gelukkig. Als er even geen genot is, komen we in de problemen. Hoe gaan we hiermee om? Vechten of vluchten helpt in ieder geval niet, het kost veel energie maar lost weinig op. De oplossing vinden we bij onszelf.

 

Met de juiste kennis en inzichten kun je je meditatiepraktijk verder verdiepen en verrijken. Resultaat is meer zelfreflectie, meer inzicht in jezelf en je omgeving. Dat maakt het leven nog leuker, luchtiger, vrijer.

 

Op nuchtere wijze naar essentie

Het mediteren in de Verdiepingscursus staat centraal. We  richten ons op meditatietechnieken die de essentie - de kern - van het leven raken. Op nuchtere wijze gaan we op zoek naar meer inzicht in onszelf en onze verhouding tot de omgeving.

 

Vragen die tijdens de lessen aan de orde komen:

  • Wat wil ik nu écht (ten diepste) in mijn leven?
  • Ben ik meer dan de optelsom van objectieve data (naam, beroep, leeftijd etc.)?
  • Kan ik nóg gelukkiger worden dan ik nu al ben?
  • Hoe kan ik als mens optimaal funtioneren?

 

Ook spirituele onderwerpen vermijden we niet. We gaan in op de werkelijkheid zoals die is, en belichten thema's als "wakker worden", verlichting, separatisme en non-dualiteit.

 

Wegwijs

De Hoofdacademie leidt je rond door het brede aanbod van oosterse en westerse visies en methodes. In de cursus worden meditatietechnieken gebruikt uit Zen en Tibetaans- boeddhistische tradities als Dzogchen en Vayjarana.

 

Kennismakingsgesprek

Aanmelden voor de Verdiepingscursus doe je via het inschrijfformulier. Als je eerst een kennismakinsgesprek wilt kun je dat op het formulier (onderaan bij "Opmerkingen") aangeven.

 

 

 

Alle lessen worden een-op-een gegeven. Hierdoor kan de inhoud van de Verdiepingscursus zo goed mogelijk afgestemd worden op jouw persoonlijke wensen/doelen. Bijkomend voordeel is dat je de lessen kunt plannen op tijdstippen die jou het best uitkomen.

Lesduur: ca. 60 minuten

Lestijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur - 21.00 uur.

 

 

Inschrijven voor de Verdieping


Heb je vragen? Bel gerust
06 44 925 768 of mail even met eric@hoofdacademie.nl
Wil je teruggebeld worden? Klik hier >